Universitatea de Vest din Timișoara felicită Universitatea Politehnica Timișoara, la centenar

Foto: UPT

Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara anunţă că marchează cu solidaritate împlinirea unui secol de la înființare de către Universitatea Politehnica Timișoara.

 

Universitatea de Vest din Timișoara transmite public felicitări comunității academice din Universitatea Politehnica Timișoara, „alături de un îndemn colegial și profesional către noi performanțe de excepție ale instituției universitare centenare, performanțe cu care UPT s-a făcut cunoscută în timp și care au devenit importante pentru ca Timișoara să fie tot mai  bine reprezentată pe harta europeană a învățământului superior”.

O sută de ani înseamnă puțin la scară istorică, dar ultimii o sută de ani, în care Universitatea Politehnica Timișoara a fost o parte vie a învățământului timișorean, sunt chiar anii istoriei moderne a orașului nostru. Acești o sută de ani au, cu siguranță, o valoare neprețuită pentru comunitatea Timișoarei, ei reprezintă un timp în care și absolvenții politehniști au participat la edificarea statutului central-european al Timișoarei, prin pregătirea lor în domenii cheie ale ingineriei și noilor științe tehnice. Politehniștii timișoreni au contribuit esențial la ceea ce este astăzi Timișoara, fiind prezenți în diverse domenii ale vieții intelectuale, științifice și administrative ale orașului, dar și din diaspora, din toate punctele cardinale în care au fost «ambasadori» ai școlii politehnice timișorene, prin preocupările lor profesionale și prin excelența lor științifică și antreprenorială. Cercetătorii și universitarii UPT, dar și studenții și absolvenții politehniști, trăiesc astăzi sărbătoarea împlinirii unui centenar de la înființarea acestei prestigioase instituții de învățământ și cercetare, iar lor li se alătură cu bucurie, desigur, toți universitarii timișoreni, atât cei din Universitatea de Vest din Timișoara, cât și cei din celelalte două universități cu tradiție ale Timișoarei, care sunt aliate din acest an într-un proiect al viitorului, dedicat în primul rând orașului nostru, noua Alianță Timișoara Universitară”, trasmite rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email