Universitatea de Vest din Timişoara deschide centre de admitere în nouă județe din regiune

Foto: UVT

Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă: admitereonline.uvt.ro

 

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara va organiza și în anul 2023 mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din Timișoara, cât și în mai multe județe din bazinul principal de selecție a studenților UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Satu Mare și Vâlcea. Acestea vor fi:

  • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;
  • Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
  • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea – strada Episcop Roman Ciorogariu nr. 18;
  • Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
  • Colegiul Național „Decebal” Deva – strada 1 Decembrie 1918 nr. 22;
  • Colegiul Național Economic „Theodor Costescu” Drobeta-Turnu Severin – strada Orly nr. 37;
  • Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – strada 1 Decembrie 1918 nr. 25;
  • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare – strada Mihai Eminescu nr. 5;
  • Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea – strada General Praporgescu nr. 19.

Centrele județene de admitere vor fi deschise în următoarele perioade: 11 – 13 iulie, 17 – 19 iulie şi 24 – 26 iulie. Intervalul orar în care se pot prezenta candidații la centrele județene de admitere este 9-16.

Punctele de înscriere și de preluare a documentelor de la sediul Universității de Vest din Timișoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timișoara, cod poștal 300223, jud. Timiș) vor fi deschise în perioada 3-28 iulie 2023, programul detaliat fiind disponibil aici.

„Universitatea de Vest din Timișoara  deschide perioada admiterii de vară prin portalul dedicat admiterii 2023: https://admitereonline.uvt.ro/. În plus, pentru candidații din alte județe ale regiunilor învecinate, dar și la sediile UVT din Timișoara, vom avea deschise centrele de admitere, unde se vor prelua, pentru scanare și certificare, documentele originale necesare procesului de admitere. Vă așteptăm la UVT pentru ca să deveniți cea mai bună versiune a voastră”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, și servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de UVT, prin care elevii interesaţi își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, în urma testării, platforma YTM generează rapoarte personalizate prin care pun la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

Elevii care, în urma completării testelor, au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă și traseul educațional potrivit pentru ei, au posibilitatea de a programa o sesiune de consiliere individuală (ce se poate desfășura online, având o durată de aproximativ 50 de minute) cu consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT, completând acest formular. În cadrul ședinței de consiliere, elevii vor primi informații suplimentare despre potențiale trasee de carieră și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

Toate informațiile despre procesul de admitere și oportunitățile pe care UVT le oferă sunt disponibile pe site-ul UVT dedicat procesului de admitere, admitere.uvt.ro. Până în prima parte a lunii iulie, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de către candidați la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanții UVT. Pașii pe care trebuie să îi parcurgă candidații în cadrul procesul de înscriere sunt disponibili aici.

Locurile disponibile la programele de studii universitare din cadrul UVT pentru procesul de admitere din acest an sunt disponibile aici. Pentru anul universitar 2023-2024, UVT scoate la concurs peste 6000 de locuri la programele de studii universitare de licență, dintre care 2375 finanțate de la bugetul de stat, respectiv peste 4500 de locuri la programele de studii universitare de masterat, 1400 dintre acestea fiind finanțate de la bugetul de stat.

La toate programele de studii universitare de licență din cadrul UVT procesul de admitere presupune susținerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central UVT sau la sediile facultăților UVT, fie pentru testarea cunoștințelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament. Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

 

Print Friendly, PDF & Email