Universitatea de Vest din Timișoara a lansat comunitatea absolvenților din Bucureşti

Universitatea de Vest din Timişoara a lansat, luni seara, comunitatea UVTerra la nivelul Bucureștiului. Este un eveniment prin care instituția dorește să-și arate aprecierea față de absolvenții și partenerii din mediul academic de cercetare și din mediul socio-economic.

 

Evenimentul a avut loc în București, la Biblioteca Centrală Universitară, și a adus împreună absolvenți și personalități apropiate Universității de Vest din Timişoara, anunţă reprezentanţii instituţiei. Dintre aceștia sunt amintiţi Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat, Dumitru Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, Nicolae Zamfir, membru al Academiei Române şi director general al IFIN – HH, Laurențiu Ștefan, consilier prezidențial, realizatoarea TV Amalia Enache, criticul de film Irina Margareta Nistor şi cântăreaţa Andra.

Noi, la Timișoara, suntem conștienți de un lucru: într-o globalizare a educației, miza este una internațională, nu una națională. Prezența noastră la București, prin diverse proiecte, dorim să reprezinte o injecție de forță, de parteneriate, de susținători care să ne fie aproape în drumul nostru spre vest, pentru că, dacă în jurul Clujului trasăm un cerc, suntem tot în România, ca bază de recrutare. Însă, în jurul Timișoarei putem trasa doar un semicerc pentru a rămâne în țară. Acest neajuns îl putem valorifica prin oportunitatea transcenderii acestui cerc dincolo de granițe”, a declarat în deschiderea evenimentului rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea. Acesta mai spune că UVT îşi doreşte să fie, pentru Balcanii de Vest, o punte în domeniul educației. „Ne dorim ca în următorii ani să devenim un pol de cyber security. Comprehensivitatea, complementaritatea Universității ne dă forță, pentru că în educație trebuie să existe cunoștințe interdisciplinare, nu doar foarte specializate”, a adăugat Marilen Pirtea.

Absolvenții UVT, indiferent de anul finalizării studiilor, beneficiază de o platformă online dedicată, intitulată sugestiv UVTerra, prin intermediul căreia intră în contact cu colegii lor din întreaga lume, promovează evenimente profesionale, oportunități de locuri de muncă, reuniuni aniversare sau chiar inițiative antreprenoriale. Platforma poate fi accesată de orice absolvent al UVT la adresa uvterra.uvt.ro, urmând să fie lansată și o aplicație pentru telefonul mobil care să faciliteze comunicarea între membrii comunității.

Lansarea comunității absolvenților UVT din București vine după o serie întreagă de lansări, menționând aici evenimente similare în mai multe orașe din țară, dar și pe cel de la Vîrșeț, Serbia.

 

Print Friendly, PDF & Email