Universitatea de Vest a inaugurat Secţia de şah

Ca parte a Clubului sportiv

Concurs sah copii (2) Foto UVT200 de copii s-au întrecut în cadrul unui festival internaţional de șah organizat de Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat, ieri, Secția de șah, ca parte a Clubului sportiv pe care îl patronează. Cu această ocazie, a organizat Festivalul „Șah pentru toţi”, la care au participat aproape 200 de copii din întreaga țară, dar și din Serbia și din Ungarial, anunţă, într-un comunicat, UVT.

Fondul de premiere a fost în valoare de 20.000 lde ei, cu asigurarea de câștiguri pentru locurile I – V la fiecare concurs, în total 50 de tinerii fiind premiați.

„Nu poate decât să te bucure să vezi sute de copii angrenați într-un sport atât de nobil. Desfășurarea de competiții nu este o noutate la UVT, iar prin noua secție de șah avem posibilitatea să ne axăm și pe acest segment. Ne dorim de la studenții noștri, de la tineri, să fie competitivi și să își dezvolte cât mai multe capacități sportive și intelectuale”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În cadrul competiției a fost prezentată și noua antrenoare a Secției de șah, maestra internațională Irina Ionescu. La Secția de șah se poate înscrie orice pasionat de acest sport, indiferent că face sau nu face parte din UVT.

Competiția a fost organizată de UVT în parteneriat cu ACS Pro Logos, beneficiind de sponsorizări făcuet atât de către Consiliul Judeţean Timiş, cât şi de către mai multe societăţi comerciale private.

Print Friendly, PDF & Email