Uniunea Scriitorilor din România, apel la autorităţile locale în cazul evacurării din sediu a Filialei Timiş

Foto: Radio Timişoara

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România se declară îngrijorată de somaţia de evacuare cu celeritate a spaţiului ocupat de Filiala Timişoara a Uniunii şi de redacţia revistei “Orizont” şi face apel la buna-credinţă a autorităţilor locale care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii, potrivit Agerpres.

 

Situaţia de la Timişoara are o notă de absurd kafkian. Obligate fiind să retrocedeze un imobil câştigat în instanţă de mai mulţi reclamanţi şi neputându-l retroceda în natură, autorităţile locale au oferit în compensare tocmai spaţiul ocupat, din 1949 încoace, de Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România şi de redacţia revistei «Orizont». Este chiar spaţiul în care a fost concepută Proclamaţia de la Timişoara şi în care, de peste şapte decenii, se concentrează istoria literară şi culturală a Timişoarei”, se arată într-un comunicat de presa al Uniunii Scriitorilor.

Conducerea acesteia face un apel la raţiunea, competenţele şi buna-credinţă a autorităţilor locale care au responsabilitatea soluţionării rapide a acestei situaţii grave, incalificabile: “Aşteptăm de la Timişoara veşti bune, iar nu asemenea secvenţe anticulturale de «administrare» abuzivă a unui patrimoniu material şi simbolic atât de important în istoria culturală şi multiculturală a oraşului”.

Print Friendly, PDF & Email