Uniunea Bulgară din Banat, despre deputata care a votat favorabil modificările la Codul Penal: „Şi-a urmărit un interes personal”

Uniunea Bulgară din Banat se delimitează de votul favorabil pe care deputatul pentru minorităţii bulgare l-a dat în favoarea modificărilor Codului Penal.

 

Într-un comunicat trimis redacţiei, Uniunea Bulgară din Banat – România transmite că Petronela Csokany, deputat pentru Minorităţi din partea UBB-R, nu a solicitat şi nici nu a primit mandat din partea partidului referitor la modul în care să voteze controversatele modificări aduse ieri, în Camera Deputaţilor, Codului Penal, modificări propuse de parlamentarii PSD-ALDE.

Votul deputatei a fost exprimat în nume propriu, Petronela Csokany urmărindu-şi un interes personal”, transmit oficialii UBBR, amintind că pe numele acesteia există o plângere penală depusă în ianuarie, la Parchetul General.

În plus, transmit aceştia, Petronela Csokany se află într-o relaţie conflictuală cu UBB-R, în acest sens existând mai multe litigii pe rolul instanţelor timişene. „Aceasta nu a deţinut şi nu deţine cabinet de deputat la sediul UBB-R. De foarte mult timp, ea nu mai reprezintă interesele Uniunii Bulgarilor, neavând contact cu majoritatea etnicilor bulgari. Dezavuăm comportarea ei în calitate de deputat, reprezentant al minorităţii bulgare din România”, transmit Ştefan Velciov Zablatosche, prim-vicepreşedinte al UBB-R, şi Nicolae Markov, secretar general.

Pentru modificarea Codului Penal au votat încă cinci deputaţi de Timiş: Bianca Gavriliţă, Alfred Simonis şi Matei Suciu, de la PSD, Marian Cucşa – ALDE, Slavoliub Adnagy – Minorităţi din partea sârbilor şi Iarco Furic – Minorităţi din partea slovacilor.

 

Citeşte şi: Deputat UBB-R Petronela Csokany: „Sunt pregatită să îmi asum întreaga răspundere, în cazul în care organele în drept mă vor găsi vinovată”

Print Friendly, PDF & Email