Unitatea mobilă de ATI de la Spitalul Judeţean Timișoara, pregătită să primească pacienți covid-19

Foto: ISU Timiş

Unitatea mobilă de Antestezie-Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Județean din Timișoara ar putea primi pacienți covid-19 începând de mâine.

 

Managerul Spitalului de Urgenţă Județean din Timişoara, dr. Raul Pătrașcu, declară, potrivit Radio Timişoara, că această unitate mobilă, adusă de la Galaţi, are 12 paturi, care vin în completarea celor opt locuri de terapie intensivă alocate deja pacienţilor cu Covid în stare critică. Acesta mai spune că  vor mai fi pregătite încă 16 locuri la ATI.

O unitate de terapie intensivă similară, destinată coordonării eficiente a intervențiilor privind cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus, a fost trimisă de Ministerul Afacerilor Interne şi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Pe lângă cele 12 paturi, autospeciala este dotată cu toate echipamentele necesare pentru o secție de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate. Unitatea a fost achiziționată cu sprijinul Fundației pentru SMURD, Fundației Mereu Aproape și Guvernului României prin ONAC, pentru stocul României de răspuns la dezastre și poate fi utilizată atât în contextul pandemiei actuale, cât și la alte dezastre.

Print Friendly, PDF & Email