„Union Place”, spectacol al trei teatre europene, jucat la Timişoara

Foto: Jan Friese

La mijlocul anului dedicat Timișoarei Capitală Europeană a Culturii și în deschiderea stagiunii 2023-2024, Teatrul Național din Timișoara invită publicul la spectacolul Union Place, creat în cadrul unui proiect ce aduce alături de Naţionalul timişorean teatrul Schauspielhaus Salzburg, Austria, şi Théâtre d’Esch din Esch-sur-Alzette din Luxemburg.

 

Spectacolul Union Place va fi jucat timp de patru zile consecutiv,  în perioada 25-28 august, de la ora 19, în Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara. Premiera a avut loc la Salzburg, în luna mai.

„Se spune că fiecare familie din Timișoara are în istoria ei o poveste despre emigrare și despre cicatricile pe care le lasă această decizie. Pe textul comisionat de teatrul din Salzburg autoarei din România, Elise Wilk, scris și jucat în limbile română, germană și engleză de actori ai celor trei teatre-partenere, «Union Place» împletește povești de viață care balansează între Est și Vest, între Timișoara, Viena și Luxemburg, între prezent și trecut, gravitând în jurul nevoii de evadare și a dorului, într-un caleidoscop sonor româno-germano-englez care acoperă, cu umor și sensibilitate, un continent interconectat la nivel interpersonal, cu mult înainte să fi devenit o unitate geo-politică”, anunţă reprezentanţii Naţionalului timişorean.

Distribuția îi reunește pe actorii Andrei Chifu şi Cristina König, de la Teatrul Național din Timișoara, Sophia Fischbacher, Wolfgang Kandler, Christiane Warnecke şi Jens Ole Schmieder, de la Schauspielhaus Salzburg, și Philippe Thelen, de la Escher Theatre.  Scenografia este semnată de Isabel Graf, muzica îi aparține lui Georg Brenner, lighting design-ul, lui Marcel Busá și dramaturgia – lui Jérôme Junod. Spectacolul este semnat de regizorul român Alexandru Weinberger-Bara, care trăiește și muncește în Austria și Germania, cunoscut deja publicului din Timișoara pentru spectacolul de succes Copiii noștri, montat anul trecut la Teatrul Național.

După reprezentațiile de la Sala 2, cea de-a treia stație a spectacolului Union Place va fi la Esch, în Luxemburg, în luna octombrie, ca o punte care leagă Esch – Capitală Europeană a Culturii în 2022 de Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Print Friendly, PDF & Email