Îți place să scrii? Ai o pasiune pentru poveștile care te înconjoară, întâmplări neobișnuite pe care le-ai văzut cu ochii tăi s-au le-ai auzit pe bancă, în fața blocului? Îți bați prietenii la cap cu aventurile pe care le-ai trăit în Timișoara? Ai vrea să povestești despre cartierul în care trăiești sau în care ai crescut? Editura Brumar din Timișoara intenționează să scoată o nouă culegere de texte din seria Underground. Orașul care nu se vede, în care au mai apărut deja două volume – în 2022 și 2023, cu povestiri semnate de aproape 50 de scriitori care trăiesc sau au trăit în Timișoara.
„Tematica o reprezintă orașul și experiența timișoreană – dar alta decât cea a promenadei și a centrului dichisit – căutăm povești despre oamenii care au devenit eroii urbani ai cartierelor, despre barurile de rockeri, de punkeri, de houseri, de raveri, de maneliști, despre cârciumile de pe străzile mărginașe, despre piețele de vechituri, despre droguri și despre sex, despre cerșetori și despre infractori, despre eveniment ieșite din comun, traite de voi sau de alți timișoreni, indiferent de perioada istorică”, tarnsmit reprezentanţii editurii Brumar.
Textele trebuie să aibă un subiect real, iar cele povestite trebuie să fie trăite din proprie experiență, ori auzite din surse credibile (pe cât se poate atunci când discutăm despre mituri urbane).
Termenul de primire a textelor este 15 octombrie, la adresa de e-mail underground.timisoara @gmail.com. Textele (cu o lungime maximă de 15.000 de semne, redactate cu Times New Roman, caracter de 12, spaţiere de 1.5) vor trece printr-un proces de selecție, din care vor face parte trei scriitori români. Aceştia vor fi coordonați de scriitorul Cristian Vicol, cel care a îngrijit și primele două volume. Volumul 3 este programat pentru publicare în luna decembrie 2024. Numele celor trei scriitori care vor juriza textele va fi publicat după ce procesul de selecție se va încheia.
Pentru a face parte din noul volum colectiv cei interesaţi nu este obligatoriu să fie autori debutaţi. Singura cerință, pe lângă normele de redactare ale limbii române, este originalitatea și calitatea textului. Autorii care au participat la alcătuirea primelor două volume nu vor putea participa cu texte la cel de-al treilea.
Ultimele comentarii