Undă verde pentru construirea lotului 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că a fost emisă autorizaţia de construire pentru Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

 

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva, parte integrantă a Coridorului IV Pan-european, este, în prezent, realizat în proporţie de 48%, fiind efectuate o parte din lucrările la drum, de artă şi de consolidare. Autorizaţia de construire, emisă ieri de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, include şi realizarea unui nod rutier la Şoimuş, precum şi a unui centru de întreţinere.

CNAIR transmite că lucrările autorizate cuprind şi lucrările executate în anul 2015 fără autorizaţie de construire care au fost expertizate şi declarate conforme cu proiectul tehnic.

Acest tronson de autostradă se va conecta cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, în zona nodului rutier Ilia, şi cu Autostrada Deva-Orăştie, în zona nodului rutier Şoimuş.

Valoarea totală a investiţiei este de 419,4 milioane de lei, din care 280,2 milioane de lei reprezintă suma alocată lucrărilor menţionate în autorizaţie.

Odată cu deschiderea şantierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de muncă”, mai anunţă CNAIR.

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva are o lungime de 22,6 kilometri, iar traseul său traversează teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănişca şi Şoimuş, din judeţul Hunedoara.

Săptămâna aceasta, au mai fost deschişi circulaţiei rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Traian Vuia şi Margina.

 

 

Print Friendly, PDF & Email