Un volum semnat de Pius Brînzeu, lansat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara

Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara lansează un volum al academicianului Pius Brînzeu, Regăsirile lui Asclepios, într-o ediție îngrijită de prof. univ. dr. Pia Brînzeu și de prof. univ. dr. Dan V. Poenaru.

 

Lansarea volumului lui Pius Brînzeu, Regăsirile lui Asclepios, va avea loc vineri, 15 decembrie, de la ora 17, la Clubul Hyperion al Universităţii de Medicină și Farmacie din Timișoara.

„Am avut şansa să-l cunosc şi să lucrez cu academicianul Pius Brînzeu. A fost un spirit renascentist, îmbinând armonios trăsături de înaltă cultură, cu o riguroasă şi exigentă gândire ştiinţifică, cu o remarcabilă activitate operatorie şi didactică. Academicianul Pius Brînzeu a reuşit să acopere prin activitate o mare parte din a doua jumătate a secolului XX, cu o dăruire exemplară. Nu ne rămâne decât să admirăm această filozofie simplă a omului de ştiinţă, a artistului şi a profesorului care a îndrumat nenumărate generaţii de medici spre o înţelegere profundă a actului operator. Dragostea sa pentru omul bolnav va rămâne legendară printre medicii care l-au cunoscut, iar el va trăi în memoria lor ca un exemplu al chirurgului pentru care medicina este cea mai frumoasă profesiune din lume dacă este practicată cu pasiune şi, mai presus de toate, cu respect pentru nobilele idealuri pe care le întrupează”, spune Dan Poenaru.

În cadrul aceluiaşi eveniment va avea loc și prezentarea Catalogului titlurilor publicate de Editura UMFT în perioada 2008 – 2017, intitulat Libris et Sapientia, o ediție îngrijită, de asemenea, de prof. Dan V. Poenaru, de Katalin Luzan și de Diana Mihai.

Cele două lansări de carte au loc în cadrul Zilei Editurii „Victor Babeș” înscrisă în calendarul de activități organizate cu prilejul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie Timișoara. Editura a împlinit nouă ani de activitate, în 1 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email