Un universitar timişorean la Congresul Partidului Popular European de la Dublin

Dan LazeaZilele acestea, la Dublin are loc Congresul Partidului Popular European. Partidul Forţa Civică este reprezentat şi de un timişorean, profesorul universitar Dan Lazea, care este vice-preşedinte responsabil pentru Relaţii Externe al Forţei Civice.


În 6 şi 7 martie Partidul Forţa Civică participă la Congresul Partidului Popular European de la Dublin. Delegaţia F.C. este prezentă la Congres în urma unei invitaţii a preşedintelui P.P.E., Joseph Daul, adresată preşedintelui Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu.
Forţa Civică este reprezentată de universitarul timişorean Dan Lazea, vice-preşedinte responsabil pentru Relaţii Externe al F.C., şi de Alex Coită, consilier al preşedintelui partidului.

În cadrul Congresului de la Dublin se va alege candidatul P.P.E. pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene şi se va da startul campaniei pentru alegerile europene din luna mai.
Am convingerea că viziunea P.P.E. va ghida Uniunea Europeană în următorii ani. Pentru România, este esenţial că soluţiile P.P.E. să se transforme în politici publice la nivelul U.E. P.P.E. a dovedit consecvenţă şi determinare şi în abordarea chestiunilor sensibile de politică externă, pledând pentru o cât mai rapidă integrare în U.E. a ţărilor din Balcanii de Vest şi pentru un traseu european sigur oferit ţărilor din vecinătatea estică. Ţări precum Moldova, Georgia sau Ucraina, au nevoie acum de un sprijin ferm din partea U.E.”, apreciază vice-preşedintele F.C., Dan Lazea.

În plus, declară acesta, prezența Forței Civice la evenimentul de la Dublin înseamnă participarea la efortul comun de a reaminti tuturor că proiectul integrării europene a pornit de la câteva idei care sunt la fel de necesare și azi: pace, reconciliere, democrație, valoarea persoanei umane, prosperitate, solidaritate.
Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat în intervenţii anterioare că a primit confirmarea oficială din partea preşedintelui P.P.E. că europarlamentarii F.C. care vor fi aleşi în luna mai vor activa în Parlamentul European alături de membrii P.P.E.

Print Friendly, PDF & Email