Un timişorean, numit secretar de stat în Ministerul Culturii

Lucian Varsandan Foto TGSTDirectorul Teatrului German de Stat Timișoara a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii.

 

Lucian Vărșăndan, directorul Teatrului German de Stat Timișoara, a fost numit, prin decizia prim-ministrului Dacian Cioloș, în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, mumirea fiind făcută la propunerea ministrului Culturii, Corina Șuteu, anunţă reprezentanţii TGST.

Pe perioada exercitării funcției de secretar de stat, contractul de management al lui Lucian Vărșăndan va fi suspendat.

Lucian Vărșăndan, în vârstă de 40 de ani, a studiat germanistica, anglistica și dreptul. A fost redactor al cotidianului Allgemeine Deutsche Zeitung, apoi a devenit secretar literar și șef al serviciului Secretariat artistic al TGST, înainte de a prelua conducerea TGST, în 2007. În ultimii ani a fost cooptat în repetate rânduri pentru a oferi consultanță la elaborarea unor propuneri de modificări legislative pentru domeniul cultural, unele dintre prevederile actualului act normativ special privind instituțiile publice de spectacole având la bază sugestii ale sale.

De la preluarea conducerii TGST, în 2007, a fost preocupat mai cu seamă de consolidarea trupei și a poziției teatrul în cadrul scenei teatrale din România, obiective asumate și prin invitarea a numeroși colaboratori de prestigiu, din țară și străinătate, la TGST.

Print Friendly, PDF & Email