Un student din Timişoara reprezintă România la Campionatul Mondial Microsoft

Manuel Bascarau Foto MB FbUniversitatea de Vest din Timişoara reprezintă România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2015.

 

România va fi reprezentată, anul acesta, pentru prima dată, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist. O va face-o Manuel Bășcărău Han, student la Informatică Economică, în cadrul Facultăţii de Economie și Administrare a Afacerilor a Universităţii de Vest Timişoara. Alături de studentul timişorean, din România va mai participa la această competiţie şi un student de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași.

Cei doi vor intra în competiție cu cei mai buni utilizatori Excel 2010 din lume, pentru obținerea titlului de Campion Mondial Microsoft Excel 2010. Selecția s-a făcut prin intermediul examenului de Specialist Microsoft Office organizat de Certiport, în cadrul căruia Manuel Băşcăru Han a obținut cel mai mare punctaj, anunţă, într-un comunicat, Biroul de presă al UVT.

Înainte de plecarea în SUA, Manuel Bășcărău Han spune că a avut parte de un training intensiv și speră că va obține rezultate cât mai bune, având ca obiectiv personal clasarea între primii trei.

Marilen Pirtea si Manuel Bascarau Han (o)Trebuie să ne obișnuim cu asemenea competiții. Avem studenți extrem de bine pregătiți, am redus discrepanțele în infrastructura de studiu și cercetare, motivăm tinerii să facă performanță, astfel că nu avem motiv să nu concurăm la cel mai înalt nivel. Dovadă stau și rezultatele studenților noștri în numeroase competiții internaționale”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, o competiţie care are loc în fiecare an în Statele Unite ale Americii, atrage concurenți din întreaga lume. Ediţia de anul acesta – organizată de Certiport/Pearson VUE, în parteneriat cu Microsoft  – va avea loc la Dallas, Texas, în perioada 9 – 12 august. Microsoft Office 2015 se desfășoară pe mai multe secțiuni: Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, Word 2013, Excel 2013 și PowerPoint 2013.

Președintele și CEO al companiei Pearson VUE/Certiport, Bob Whelan, spune că interesul și participarea tinerilor la această competiție mondială a crescut în fiecare an, doar anul trecut intrând în concurs peste 750.000 de studenți din 40 de țări.

În timpul competiției, concurenții vor trebui să finalizeze un proiect care cuprinde mai multe sarcini de lucru Excel, sarcini care trebuie executate cât mai corect și într-un timp cât mai scurt. De multe ori, departajarea se face în funcție de timpul de realizare a proiectului, deoarece mulți candidați execută sarcinile de lucru Excel fără greșeală, transmit organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email