Un spectacol după Caragiale, jucat la Fabrica de Bere, din Timişoara

Teatrul Național din Timișoara marchează lansarea Anului Centenar printr-un spectacol după Ion Luca Caragiale, spectacol care, în amintirea caragialienei cozerii de Gambrinus, va avea loc la Fabrica de Bere, din Piața Traian.

 

Boborul, un spectacol după I.L. Caragiale, pe un scenariu de Sabin Popescu, va avea loc azi, de la ora 18, la Fabrica de Bere din Piața Traian. Locaţia a fost aleasă în amintirea caragialienei cozerii de Gambrinus.

Prin reprezentația din această seară, Teatrul Național din Timișoara recuperează într-un context extrem de important un autor esențial, pe care provincia istorică Banat, odată  devenită parte a României, a avut șansa de a-l recupera.

„Marea Unire din 1918 a modificat toate paradigmele politice, sociale și culturale ale vremii. Interacțiunea directă și noile influențe adoptate programatic sau nu, demitizează imaginea romanțată a românilor de dincolo și de dincoace de Carpați și o aduc la dimensiunea cotidianului. Cu siguranță, acest proces este cel mai evident în cultură. Caragiale desenează cu neștirbit aplomb, spirit de observație și umor portretul  unei clase sociale căreia îi aparține și căreia îi vede toate calitățile și toate cusururile”, spun reprezentanţii TNT.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Bogdan Spiridon, Valentin Ivanciuc, Laura Avarvari, Nicolae Pârvulescu, Eugen Pădureanu, Doru Iosif, Constantin Tovarnițchi, Romeo Ioan, Florin Ruicu, Ionuț Iova, Raul Lăzărescu şi Ștefan Roman.

Regia artistică este semnată de Sabin Popescu, scenografia – Zsolt Fehervári, video design – Lucian Matei, light design – Florian Putere. Șerban Foarță este autorul textelor cântecelor, muzica fiind semnată de Ilie Stepan, iar coregrafia, de Alin Radu.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis