Un spectacol al Teatrului German din Timişoara, inclus în Festivalul Național de Teatru pentru Adolescenți

Hotel PM (o) Foto TGSTSpectacolul de teatru-dans Hotel PM, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara, va fi jucat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Adolescenți.

 

La Timișoara a început Festivalul Naţional de Teatru pentru Adolescenţi „T4T”, ajuns la ediţia a XVII-a, care va avea loc în perioada 20 – 31 august. Manifestarea reuneşte 200 de participanţi care vor fi implicaţi în ateliere, expoziţii, spectacole şi alte activități având ca temă „Simbioza”. Printre spectacolele de teatru invitate la festival se numără și Hotel PM, anunţă reprezentanţii Teatrului German de Stat Timișoara, care va fi jucat mâine, 22 august, de la ora 19,30, în sala TGST.

Hotel PM a fost produs de Teatrul German în martie anul acesta, fiind conceput de coregrafa, dansatoarea și actrița Andrea Gavriliu. Acesteia, mai spun reprezentanţii TGST, i se alătură o echipă amplă de artiști, scenografia este semnată de Andreea Săndulescu, muzica este compusă de Mihai Dobre, cu participarea lui Alex Pop, iar proiecțiile video sunt creația lui Daniel Păun. Distribuția îi reunește pe actorii-performeri Olga Török, Konstantin Keidel, Isolde Cobeț, Daniela Török, Radu Vulpe și Horia Săvescu.

Hotel PM aduce pe scenă întâmplările absurde şi neașteptate, ce au loc într-o cameră de hotel. Musafirii hotelului descoperă spațiul prin dans, explorând decorul cu toate elementele lui, camera de hotel devenind astfel un spațiu simbolic, în care trăirile umane sunt caricaturizate. Spectacolul reunește diferite mijloace artistice, precum dansul, muzica electronică, scenografia și proiecțiile video, creând astfel un proiect complex, ce are ca scop deconstrucția unor stereotipuri.

Print Friendly, PDF & Email