Un spectacol al Naţionalului din Timişoara, nominalizat la premiile UNITER

Teatrul Național din Timișoara a fost nominalizat la Gala premiilor UNITER, pentru „Cel mai bun spectacol”, cu Rambuku

 

Rambuku, spectacolul în regia lui Mihai Măniuțiu, care construiește un întreg univers în jurul textului dramaturgului norvegian Jon Fosse, a fost nominalizat la Gala premiilor UNITER, pentru „Cel mai bun spectacol”. Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Călin Ciobotari și Alina Epîngeac.

Rambuku, anunţă reprezentanţii Teatrului Naţional din Timişoara, este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca efect și cauză, ca depozitar și receptor al emoției – al tuturor emoțiilor – și, mai ales, un spectacol despre felurile în care dragostea  supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși: „La intersecția dintre cuvânt și tăcere, dintre mișcare și nemișcare, dintre spațiu și timp se află întotdeauna o poveste de dragoste, pentru că iubirea dă naștere speranței, oricât de imposibilă ar părea salvarea.”

Din echipa de creație mai fac parte Anca Măniuțiu, care semnează  scenariul, scenografii Adrian Damian (decoruri) și Luiza Enescu (costume) și light-designerul Lucian Moga. Mihai Dobre, cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude, semnează muzica spectacolului. Distribuția îi aduce alături de Claudia Ieremia, Ion Rizea și Andrea Gavriliu, pe tinerii  actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pîntea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan.

Print Friendly, PDF & Email