Un pas spre realizarea centurii de sud a Timișoarei

A fost semnat certificatul de urbanism pentru viitoarea centură de sud a Timișoarei, anunţă Consiliul Județean Timiș.

 

Azi a fost semnat certificatul de urbanism pentru varianta de ocolire Timișoara sud. Consiliul Județean Timiș transmite că, după solicitarea din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au fost obținute toate avizele pentru centura Timișoarei, pe ruta Sînmihaiu Român, Giroc, Șag, Moșnița Nouă, Ghiroda, şosea care va avea o lungime de 25,69 kilometri.

Mă bucur că facem pași importanți pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, un proiect important pentru infrastructura orașului, un proiect pe care îl așteptăm de foarte mulți ani. Am văzut zilele trecute că s-a amânat pentru a patra oară licitația, dar sperăm ca acest demers să aibă loc cât mai repede pentru a se începe lucrările efective la centură. Din partea Consiliului Județean Timiș, CNAIR se bucură de tot sprijinul”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș, azi, după ce a semnat certificatul de urbanism pentru varianta de ocolire Timișoara sud.

Viitoarea centură de sud a Timișoarei, al cărei preț estimativ, care include şi proiectarea, și execuția, se ridică la aproximativ 85 de milioane de euro, nu are doar rolul de a fluidiza traficul din oraș, ci și cel intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița.

Print Friendly, PDF & Email