Un parlamentar PSD de Timiş cere Guvernului bani pentru repararea bisericilor distruse de furtună

Deputatul PSD Adrian Pau solicită Guvernului fonduri pentru repararea bisericilor din Timiş distruse de furtuna din toamna anului trecut.

 

Deputatul PSD de Timiş Adrian Pau a solicitat, printr-o interpelare parlamentară adresată conducerii Secretariatului de Stat pentru Culte, alocarea de fonduri necesare reparării bisericilor din Timiş afectate de furtuna din septembrie 2017. Acesta menţionează că afectate au fost atât Catedrala mitropolitană din Timişoara, cât şi 35 de biserici din judeţ şi zeci de case parohiale din Arhiepiscopia Timişoarei.

Imediat după furtună, preoţii din localităţile afectate au organizat echipe de credincioşi care au intervenit pentru remedierea efectelor, însă soluţiilor de remediere a bisericilor afectate nu au fost găsite până în prezent”, mai transmite parlamentarul social-democrat, în documentul oficial trimis secretarului de stat pentru Culte, Victor Opaschi.

Adrian Pau aminteşte, în aceeaşi interpelare, că anul trecut Executivul a acordat ajutoare financiare bisericilor afectate de furtuni, din centrul şi vestul ţării, în valoare de aproape un milion de euro, însă pe lista beneficiarelor nu s-a aflat nicio biserică din Timiş, deşi acesta a fost cel mai afectat judeţ de fenomenele meteorologice extreme.

„În aceste condiţii, primarii din localităţile cu biserici şi case parohiale ce au suferit pierderi considerabile vă solicită să interveniţi de urgenţă pentru a aloca sumele necesare lucrărilor de reparaţii şi reabilitări”, menţionează Adrian Pau în interpelarea parlamentară. Pe care o încheie întrebându-l „respectuos” pe Victor Opaschi când va dispune finanţările necesare bisericilor calamitate din Timiş?

Print Friendly, PDF & Email