Un parlamentar de Timiş acuză Guvernul Ponta că a împărţit românii în sinistraţi de “stânga” şi sinistraţi de “dreapta”

Deşi inundaţiile au făcut, în Timiş, pagube de peste trei milioane de lei, Guvernul a dirijat banii doar spre judeţe din sudul ţării

Inundatii TimisÎntr-o interpelare adresată vicepremierului şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, un parlamentar PDL de Timiş atrage atenţia că judeţul a fost uitat, din nou, la alocarea sumelor pentru reabilitările necesare în urma inundaţiilor din această vară.

 

Timişul a fost, din nou, uitat la alocarea sumelor pentru reabilitările necesare în urma inundaţiilor din această vară, spune deputatul PDL de Timiş, Cornel Sămărtinean, în interpelarea adresată vicepremierului Liviu Dragnea: “Deşi Timişul are pagube de peste trei milioane de lei, nu primeşte nimic din Fondul de rezervă bugetară. Conform H.G. 667, publicată în Monitorul Oficial nr. 596/11august 2014, prin care se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2014 cu suma de 51,74 de milioane de lei, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada aprilie – iulie 2014, judeţul Timiş lipseşte cu desăvârşire”. Cornel Sămărtinean afirmă că Timişul este ignorat, cei aproximativ 52 de milioane de lei fiind împărţiţi între judeţele Argeş, Gorj, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea. În Argeş au fost alocate 12 milioane de lei, în Gorj, tot 12 milioane, în Prahova, 3,7 milioane de lei, în Olt, şase milioane de lei, în Teleorman, tot şase milioane, iar în Vâlcea, 12 milioane de lei.

Cornel Samartinean bust“Guvernul Victor Ponta, al cărui vicepremier sunteţi, pare să fi uitat că pagubele produse de inundaţii în judeţul Timiş au fost evaluate la peste 3,3 milioane de lei şi că în localitatea Gătaia sinistraţii locuiesc în construcţii modulare trimise iniţial în judeţul Dolj, deşi acolo existau deja destule locuinţe temporare pentru sinistraţi”, mai spune deputatul democrat-liberal de Timiş. Care îi solicită lui Liviu Dragnea să comunice motivele pentru care Timişul nu a fost cuprins în acea hotărâre de guvern din 11 august, alături de celelalte judeţe afectate. “Guvernul Ponta a împărţit românii în sinistraţi de «stânga» – Oltenia şi Muntenia – şi sinistraţi de «dreapta» –Banat?”, întreabă şi se întreabă Cornel Sămărtinean. Răspunsul vicepremierului Dragnea întârzie, însă.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, inundaţiile au produs pagube importante – imobile şi anexe distruse, străzi şi podeţe afectate, recolte compromise şi drumuri judeţene sparte de ape în zonele localităţilor Gătaia, Denta, Jamu Mare şi Moraviţa.

Print Friendly, PDF & Email