Un nou titlu pentru un elev timişorean, multiplu campion olimpic

Vlad RochianUn elev al Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara, s-a întors acasă cu un nou titlu olimpic. Acesta este, la 16 ani, multiplu campion olimpic.

 

Vlad-Mihai Rochian, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică, o competiţie care a avut loc în perioada 28 iunie – 3 iulie, în Bulgaria, la Ruse, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Vlad Rochian nu este la primul titlu olimpic, el fiind deținătorul unui palmares impresionant de distincții, obținute la competiții și olimpiade școlare de nivel național și internațional.

În anul școlar 2012 – 2013, pe când era elev în clasa a VIII-a, a obţinut premiul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică, medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică, calificarea în lotul național restrâns de informatică, juniori și medalia de argint în cadrul unui Turneu Internațional de Informatică desfășurat la Shumen, în Bulgaria. Ulterior, în clasa a IX-a, în anul școlar 2013 – 2014, acesta a obținut medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, o mențiune și o medalie de aur la Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil” și premiul al II-lea în cadrul Concursului Național de Soft „Grigore Moisil”. Iar în anul şcolar tocmai încheiat, 2014 – 2015, Vlad-Mihai Rochian a obținut mențiune și medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, s-a calificat în lotul național restrâns de informatică, seniori și a obținut premiul I în cadrul Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”, desfășurat la Iași.

Referindu-se la perspectivele realizării sale profesionale viitoare, într-un context în care declară că nu respinge posibilitatea de a-şi continua pregătirea profesională în România, Vlad Rochian declara, recent, pentru TIMPOLIS, că dacă a obţinut rezultate şi a făcut performanţă până în acest moment aici, în România, „atunci înseamnă că se poate. Şi atunci, de ce nu?”.

Acesta spunea, însă, că există numeroase neajunsuri imputabile sistemului de învăţământ românesc, despre care crede că ar putea fi corijate şi aprecia că unul dintre acestea este reprezentat de faptul că sistemul de învăţământ este unul învechit şi că există discrepanţe între ceea ce se învaţă în şcoală şi ceea ce se cere ulterior sau ceea ce se dovedeşte a fi util din perspectiva solicitărilor competiţionale.

 

Citeşte şi:

Centre de performanţă, în beneficiul olimpicilor timişeni

.

Print Friendly, PDF & Email