Un nou spital municipal, construit în nordul Timișoarei

Foto: PMT

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a primit azi vizita unei delegații a International Finance Corporation (IFC), Divizia de Investiții în Dezvoltare a Băncii Mondiale, instituție care va încheia un parteneriat cu Municipalitatea pentru construirea unui nou Spital Municipal.

 

Noul Spital Municipal va fi amplasat în nordul orașului, lângă Aerodromul Utilitar Cioca, și va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, adunând într-un singur loc toate secțiile medicale care acum sunt răspândite în mai multe zone din Timişoara.

Alături de primarul Dominic Fritz, la vizita în teren s-au aflat city-managerul Matei Creiveanu, arhitectul-șef Gabriel Almăjan și directorul Spitalului Municipal, Daniel Malița. Delegația IFC a fost formată din nouă persoane, experți tehnici, financiari și experţi în domeniul sănătății.

„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal într-o clădire veche, din centrul orașului și secții răspândite în toate zonele din Timișoara. Timișorenii nu pot avea astfel acces ușor la servicii medicale de calitate. Intenția noastră este să ridicăm de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, în zona de nord a orașului, lângă Aerodromul Utilitar. Investiția va fi, însă, una imensă, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani. Astăzi am făcut un pas major pentru ca Timișoara să aibă un nou spital municipal, unul modern și capabil să asigure servicii medicale complete pentru timișoreni”, declară primarul Dominic Fritz.

În perioada următoare, în parteneriat cu IFC va fi demarat studiul de prefezabilitate necesar construcției acestui nou spital.

 

Print Friendly, PDF & Email