Un nou sediu pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a inaugurat azi, de Ziua Internațională a Educației, noul sediu în care își va desfășura activitatea Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, un spațiu dedicat Departamentului de Studii Românești, pentru programele de studii dedicate Istoriei și Teologiei.

 

Noul sediu, dedicat Departamentului de Studii Românești din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie și Teologie, are suprafața utilă de 2.126 mp, distribuită pe trei niveluri (parter, etaj 1 și mansardă), încorporând patru săli de curs, şase săli de seminar, trei săli multifuncționale și o bibliotecă, dar și spațiile dedicate Centrului de Învățare al UVT, cabinetelor cadrelor didactice și Centrului de Gestiune a Școlarității. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de peste opt milioane de lei, bugetată atât din bugetul Universității de Vest din Timișoara, cât și din bugetul Ministerul Educației și Cercetării.

La eveniment au participat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. Marilen Pirtea, alături de care s-au aflat Î.P.S. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, și decanul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, conf. univ. Loredana Pungă.

Marilen Pirtea şi ÎPS Ioan. Foto: UVT

Nu este o întâmplare, am ales cu intenție data de 5 octombrie pentru inaugurarea acestui nou corp de clădire, tocmai pentru a marca în memoria noastră colectivă investiția în educație, pentru viitor. Deși suntem în plină pandemie, când restricțiile ne-au obligat la decizii radicale de desfășurare a activităților educaționale în regim hibrid sau complet online, nu ne descurajăm și ne îngrijim cu atenție de toate proiectele și investițiile strategice pe care le avem în derulare. Nu am vrea deloc ca la finalul perioadei de aplicare a restricțiilor, la finalul pandemiei, să ajungem cu proiecte majore întârziate. Mă bucur nespus pentru că am reușit să oferim învățământului de la programele de Teologie și de Istorie din UVT o nouă dotare modernă și ergonomică, o motivație semnificativă”, declară Marilen Pirtea.

Î.P.S. Ioan Selejan a remarcat că „studenții de la Teologie au acum o a doua catedrală. Prima este cea pe care o știți, din Piața Revoluției, a doua este acum în noua clădire a Facultății de Litere, Istorie și Teologie.”

Print Friendly, PDF & Email