Un nou secretar de stat la Transporturi, la propunerea PMP Timiş

Sursă foto: Facebook Alexandru Mutruc

În urma demisiei lui Valeriu Lupu din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce i-a fost întocmit dosar penal pentru un accident pe care l-a produs acesta și pentru refuzul de a-i fi testată alcoolemia, PMP Timiş a  propus numirea unui alt secretat de stat: Alexandru Mutruc.

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la începutul acestei săptămâni, numirea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor a lui Alexandru Mutruc,  propus pentru de PMP Timiş. Numirea acestuia, consilier la cabinetul parlamentar al deputatului PMP Cornel Sămărtinean, a fost atacată de o parte din presa locală care afirmă că, în 2016, în urma unui accident pe care l-a produs Cornel Sămărtinean, lovind un pieton, Alexandru Mutruc ar fi declarat Poliţiei, într-o primă fază, că el s-a aflat la volan. În final, Cornel Sămărtinean a admis că el a condus maşina. „Stăteam la roșu cu verde intermitent. Nu am apucat să fac 30-40 de centimetri. Pietonul a venit oarecum în fugă, a trecut pe roșu și l-am lovit. Mai mult l-am împins. A căzut pe coate, avea și o tijă în mână. S-a speriat și el și eu”, a declarat, la vremea respectivă, Cornel Sămărtinean, pentru pressalert.ro.

După informaţiile apărute în spaţiul public imediat după numirea lui Alexandru Mutruc ca secretar de stat, PMP Timiş a transmis un comunicat de presă în care susţine că, în urma anchetei efectuate de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitor la accidentul din 2016, a fost dispusă clasarea dosarului şi „eliminarea oricăror suspiciuni de posibile fapte asupra celor implicaţi în accident”. PMP Timiş mai transmite că persoana accidentată pe trecerea de pietoni nu a suferit prejudicii sau vătămări corporale.

Alexandru Mutruc, consilier în cadrul Biroului Parlamentar al deputatului Cornel Samartinean din 2012, este absolvent al Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, domeniul Inginerie civilă, şi absolvent  al unui masterat la Facultatea de Construcţii a aceleiaşi universităţi.

Fostul secretar de stat la Transporturi, propus tot de PMP Timiş, Valeriu Lupu, a demisionat din funcţie, la câteva zile după numire, întrucât Poliţia Timiş i-a întocmit dosar penal, după ce acesta a produs un accident şi a refuzat să se supună testării alcoolemiei.

Print Friendly, PDF & Email