Un nou regulament de geszionare a deșeurilor medicale

Sursă foto: Ecoburn

Pentru a îmbunătăţi procedurile pentru siguranța publică și protecția mediului Primăria Municipiului Timișoara a elaborat un nou regulament privind gestionarea deșeurilor medicale, atât umane, cât și veterinare, care a fost aprobat de Consiliul Local.

 

Conform noului regulament, începând de anul viitor, toți producătorii și generatorii autorizați de deșeuri medicale de pe raza municipiului Timișoara au obligația să completeze Planul de gestionare a deşeurilor rezultate din activitatea medicală (umană și veterinară), conform unui formular unic, tipizat. Această procedură va permite urmărirea cu claritate a etapelor parcurse de către producătorii și generatorii de deșeuri medicale pe fluxul de eliminare a acestui tip de deșeuri, spun reprezentanţii Municipalităţii.

Regulamentul, aprobat prin HCL 392/2023, creează un cadru legal unitar pentru gestionarea deșeurilor medicale, în condiții de siguranță cât mai mare. Un accent deosebit se pune pe gestionarea deșeurilor periculoase pentru a preveni poluarea mediului și afectarea sănătății publice, în conformitate cu legile naționale și internaționale în domeniu. Deșeurile vizate sunt: medicamente, chimicale, deșeuri din care ar rezulta riscul de infecție și alte deșeuri provenite din activități de asistență medicală sau veterinară și/sau din cercetări conexe (cu excepția deșeurilor de la prepararea hranei în bucătării sau restaurante, care nu provin direct din activitățile de asistență medicală).

Primăria Timișoara cere tuturor operatorilor să își completeze planul anual de gestionare a deșeurilor rezultate din activități medicale până la 1 martie. Planul vizează activitatea de debarasare de pe teritoriul Timișoarei din anul precedent. Regulamentul și planul de gestionare a deșeurilor este disponibil online, la acest link.

În contextul eforturilor Primăriei Timișoara de a avansa procesul de digitalizare, planul de eliminare a deșeurilor, însoțit de o copie a contractului încheiat cu un operator autorizat de deșeuri medicale, poate fi trimis online la adresa: primariatm@primariatm.ro. Cei care nu pot transmite documentele online, sunt aşteptaţi la sediul Primăriei, Camera 12, pe bd-ul C.D. Loga nr. 1.

Print Friendly, PDF & Email