Un nou Maraton al Vaccinării, la Timişoara

Foto: Lau

La Timişoara este organizată, în acest weekend, a doua ediţie a Maratonului Vaccinării. Aceasta este destinată rapelului celor vaccinaţi la sfârşitul lunii aprilie cu serul Pfizer şi, în plus, cei nevaccinaţi încă pot opta pentru vaccinul Johnson&Johnson care se administrează în doză unică.

 

Această a doua ediție a Maratonului Vaccinării de la Timișoara, proiect care a „dat tonul” unor acțiuni similare la nivel național, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinați cu prima doză de Pfizer, cu două noutăți.

Prima se referă la vaccinarea cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinaţi încă; vaccinul necesită o singură doză, acesta fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de anticorpi după o doză.

A doua noutate o reprezintă posibilitatea de a face un screening al stării de sănătate a populației, o acţiune în premieră națională în cadrul unui maraton al vaccinării. Screeningul constă în efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc.

Maratonul Vaccinării este organizat în perioada 14-17 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, de pe bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22.

Organizatorii Maratonului Vaccinării sunt Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara și Primăria Municipiului Timișoara, iar parteneri în organizarea evenimentului sunt Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timişoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Instituția Prefectului Timiș și Consiliul Județean Timiș.

În prima etapă a Maratonului Vaccinării de la Timişoara au fost imunizate 6.722 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email