Un nou focar de pestă porcină, în Timiş

Prefectura Timiş anunţă că un nou focar de pestă porcină africană a fost conformat pe teritoriul localităţii Botinești, comuna Bârna.

 

Pesta porcină a fost înregistrată la două gospodării din Botineşti, spun reprezentanţii Comitetului Local de Combaterea Bolilor din cadrul Prefecturii Timiş. Aceştia au stabilit zonele circulare de protecţie şi supraveghere de trei şi, respectiv, zece kilometri în jurul focarului.

Astfel, zona de protecție cuprinde localitățile Botinești, Sărăzani, Surducu Mic şi Săceni, iar zona de supraveghere cuprinde localitățile Drăgşinești, Mitnicu Mic, Bucovăţ (Dumbrava), Dumbrava, Jupani, Traian Vuia, Susani, Sudriaș, Pogănești, Jurești, Tapia, Botești, Drinova, Crivina, Hauzești, Fârdea, Gladna Montană, Mănăștiur şi Bârna.

A fost aprobată uciderea, sub control oficial, a porcilor din cele două gospodării, urmând ca proprietarii să fie despăgubiţi.

Săptămâna trecută au fost confirmate focare de pestă la porci domestici în localitățile Criciova și Recaș și un focar la porci mistreți pe Fondul cinegetic Tapia, aparținând de Ocolul Silvic Lugoj.

Print Friendly, PDF & Email