Un nou festival de folclor al minorităţilor etnice, la Timişoara

Festival minoritati etniceUn nou festival de folclor va debuta începând din această toamnă, la Timişoara. Festivalul se va desfăşura, cel mai probabil, în Parcul Rozelor, în primul week-end din luna octombrie, şi îşi propune să contribuie la conservarea tradiţiilor culturale ale diverselor etnii care trăiesc în Timişoara.

 

Edilul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că, în urma discuţiilor care au avut loc în cursul săptămânii trecute cu reprezentanţii Consiliului Minorităţilor Etnice din Timişoara, s-a convenit asupra organizării, începând din toamna acestui an, a unui nou festival de folclor, dedicat etniilor minoritare reprezentate în Timişoara.

Festivalul îşi propune să promoveze folclorul minorităţilor etnice şi să catalizeze conservarea tradiţiilor acestora, oferind acelor etnii care nu au constituite încă ansambluri folclorice imboldul de a se organiza, în vederea participării în cadrul festivalului.

Evenimentul va avea un caracter inedit, apreciază primarul, căci obiectivele sale sunt diferite de ceea ce îşi propun Festivalul Inimilor sau Festivalul de folclor care se desfăşoară la Muzeul Satului, manifestări la care participă reprezentanţi ai grupurilor etnice minoritare din judeţ sau din întreaga regiune.

Nicolae Robu a precizat că nu au fost stabilite încă detaliile organizatorice şi nici bugetul care îi va fi alocat festivalului, acestea fiind aspecte asupra cărora se va conveni în cadrul unor viitoare întâlniri cu reprezentanţii Consiliului Minorităţilor Etnice din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email