Un nou episcop romano-catolic de Timișoara, numit de Papa Francisc

Monseniorul Pál József-Csaba, arhidecan al Arhidiaconatului Banatului Montan şi paroh la Reşiţa, a fost numit episcop romano-catolic de Timişoara.

 

Sfântul Părinte Papa Francisc a acceptat cererea de retragere din funcţia de episcop romano-catolic de Timişoara a lui Martin Roos, care conduce Dieceza de Timişoara din 1999 şi care a ajuns la limita de 75 de ani indicată de Dreptul Bisericesc, anunță Episcopia Romano-Catolică de Timișoara. În locul lui l-a numit pe monseniorul Pál József-Csaba, arhidecan al Arhidiaconatului Banatului Montan şi paroh la Reşiţa.

Consacrarea episcopală va avea loc la Domul din Piaţa Unirii, în 6 august. Până ce noul episcop îşi va începe misiunea, Dieceza de Timişoara va fi condusă de monseniorul Martin Roos, ca administrator apostolic.

Pál József-Csaba devine cel de-al patrulea episcop al Diecezei de Timişoara, înfiinţate canonic în 1923, şi cel de-al 92-lea succesor al Sfântului Gerard (1030-1046), primul ierarh al Episcopiei de Cenad, care cuprindea teritoriul actualei Dieceze de Timişoara, mai comunică oficialii Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email