Un nou concert de basm, la Timișoara

Muzicianul și artistul vizual timişorean Daniel Dorobanțu va susține un nou concert de basm la Timișoara, o muzică aflată stilistic la intersecția dintre electronic, ambient și clasic.

 

Daniel Dorobanțu va prezentaîn cadrul spectacolului din 15 noiembrie, ora 20, de la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, un program în care conceptele tradiționale, simbolul și metafora se întrepătrund cu cele mai moderne mijloace de exprimare artistică.

Conceptul evenimentului, concert de basm, îi aparține artistului Daniel Dorobanțu și reprezintă o muzică imersivă, aflată stilistic la intersecția dintre electronic, ambient și clasic.

Partea vizuală a evenimentului va conține ilustrații semnate Marian Ștefan și M.J. Wonderkind, alături de extrase literare din Vladimir Colin, Mihail Sadoveanu, Lucian Blaga și folclor românesc anonim.

Concertul, la care intrarea este liberă, face parte din proiectul Explorări contemporane ale tradiției, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Asociația Culturală Tradițională Negura.

„Spectatorul participă la o experiență în care muzica este acompaniată vizual de elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc. Artistul creează și reeditează basme sonore în care sensurile circulă liber între oameni și prin oameni”, spune Daniel Dorobanţu.

De la debutul său din 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, Daniel Dorobanțu este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

 

Citeşte şi: Artistul muzical Daniel Dorobanțu: „Mă inspir din cultura diverselor tehnici spirituale tradiționale, dar și din abordările lor contemporane

Citeşte şi: Concert de basm, susţinut de un pionier al muzicii ambientale, într-o biserică din Timişoara

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email