Un nou caz de coronavirus confirmat la Timişoara

Un nou caz de coronavirus a fost confirmat în România, o tânără din Timişoara, colegă de clasă cu adolescentul de 16 ani depistat pozitiv pe 4 martie, anunță Grupul de Comunicare Strategică, citat de Radio Timişoara.

 

Adolescenta a fost transferată, ieri, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara.

Adolescenta este cel de-al patrulea caz depistat la Timişoara. Doi dintre ei, însă, Doi pacienți diagnosticați cu coronavirus, care fuseseră internați la Spitalul „Victor Babeş”, au fost declarați vindecaţi. Femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 48 de ani au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ, anunță Grupul de Comunicare Strategică. A rămas internat elevul de 16 ani, dar starea lui de sănătate este stabilă.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacţi ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele menţionate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior”, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Timiş va fi extinsă asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra, fiind luate măsuri de izolare şi de prelevare de probe.

Print Friendly, PDF & Email