Un nou câștig în instanță al Primăriei Timişoara pentru recuperarea domeniului public ocupat ilegal

Sursă foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a câștigat în primă instanță împotriva reprezentanților societăților a două societăţi care ocupă ilegal un teren care fusese dat în folosință către Electrometal SA și unde desfășoară activități comerciale fără aviz de funcționare.

 

Tribunalul Timiș a respins ca neîntemeiate cererile de suspendare formulate de societățile menționate (SC H-Doc Resort SRL și Seven Club Management SRL – n.r. ) asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public. Este vorba de o suprafață cumulată de peste 2000 de metri pătrați, situată pe bd. Vasile Pârvan, nr. 5”, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Dispoziția emisă de primarul Timișoarei Dominic Fritz vizează desființarea lucrărilor executate nelegal, fără autorizație de construire obținută în prealabil, dar și construcțiile al căror regim juridic nu a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească.

La sfârșitul lunii aprilie, Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare în şapte cazuri de ocupare ilegală a unor terenuri publice. Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și în zona Stadion, pentru a elucida situațiile raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare, a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, evaluați la 22 de milioane de euro, care aparțin domeniului public al municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal zeci de ani de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primăriei.

Până în prezent, Municipalitatea a câștigat în primă instanță și împotriva reprezentanților Terasei Boss și a celor de la No Name, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Pe terenurile ocupate abuziv, Primăria Municipiului Timișoara are în plan amenajarea unui Coridor de agrement urban Bega, cu zone verzi, terenuri de sport și zone de relaxare.

 

Citiţi şi: Primăria Timişoara, câştig în primă instanţă pentru demolarea bazei No Name

 

Print Friendly, PDF & Email