Un multiplu campion internaţional la sporturi extreme vrea să ducă Timişoara în Guinness Book. Pe picioroange moderne.

Alergare pe picioroange Foto Dorin CicurMultiplul campion mondial la sporturi extreme Ştefan Cojocnean  lansează invitaţia pentru 25 de copii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 de ani, să se înscrie în programul “Timişoara pe picioroange moderne în Guinness Book”.

 

La Timişoara se va alerga pe picioaroange moderne

Programul “Timişoara pe picioroange moderne în Guinness Book” presupune antrenarea tinerilor şi pregătirea acestora în vederea realizării unei alergări de 100 de metri, pe picioroange moderne. Această iniţiativă este prima de acest fel la nivel mondial, tocmai de aceea se va încerca introducerea evenimentului în Cartea Recordurilor.

,,Picioroangele moderne (cunoscute şi sub numele de powerisers sau sky runner), sunt o modalitate perfectă de dezvoltare armonioasă a întregului corp.  Cei care sunt antrenaţi în acest sport îşi lucrează profund abilităţile motrice, echilibru, viteză, forţa şi îşi tonifică corpul”, spune Ştefan Cojecnean.

Programul de antrenare a copiilor se va desfăşura timp de o lună, din 30 septembrie până în 30 octombrie, perioadă în care se vor efectua antrenamente şi alergări în probe de 50 şi 100 de metri. Pregătirea, mai spune Şefan Cojecnean, va presupune trei ore de lucru  pe săptămână, antrenament gratuit, pe care acesta îl va coordona personal, la sala de sport No Limits, de pe strada Mărăşeşti.

Participarea în acest program presupune asumarea implicării pe toată durată pregătirii şi efectuarea cursei de alergare de 100 m, care va avea loc în 2 noiembrie, în Timişoara.

Cei care doresc să se înscrie în acest program sunt invitaţi să îl contacteze telefonic pe Ştefan Cojocnean, la numărul de telefon 0744-299.754 sau prin email la adresa cojocnean_st@yahoo.com până în data de 26 septembrie.

Omul care a adus României nouă recorduri mondiale la sporturi extreme

Stefan CojecneanȘtefan Cojocnean face sport de la patru ani, potrivit site-ului relaxarea.ro. A început cu gimnastica, apoi a continuat cu atletismul. De la vârsta de 16 ani s-a apucat de arte marțiale, respectiv kickbox și box thailandez. După terminarea liceului, s-a angajat în cadrul Ministerului de Interne. În acest timp a câștigat titlul de campion în rândul instructorilor și campionilor din Ministerul de Interne, în Qindishu-Sanda, un stil de luptă chinezesc apropiat kickbox-ului. A fost responsabilul unei baze sportive din regiune. A participat la un stagiu de pregătire cu trei ofițeri chinezi, specialiști în wushu.

Este certificat ca și instructor sportiv de Federația Română de Arte Marțiale de Contact.

Este campion și vicecampion al României la kick-box full contact (titluri obţinute în 1995 și 1996), vicecampion al României la box thailandez și campion internațional la box thailandez.

În vârstă de 43 de ani, timișoreanul Ștefan Cojocnean este multiplu campion mondial la sporturi extreme. El a adus în România nouă recorduri mondiale la sporturi extreme, după cum urmează: record mondial la jucat baschet pe patine cu rotile timp de 25 de ore – obţinut în 2006, record mondial la kickboxing timp de 17 ore – 2008, alegare viteză 100 m pe picioroange moderne sărind cu coarda, într-un timp de 21,38 secunde – 2008, alegare 2 mile pe picioroange moderne – 2009, iar în 2012, recordul la 100 metri alergare viteză pe picioroange moderne, în 15,56 secunde. 100 metri alergare pe picioroange sărind și coarda în același timp în 20,53 secunde, 100 de metri viteză alegare cu spatele pe picioroange moderne – în 27,72 secunde, 100 metri viteză alergare cu rotiri de 360 pe picioroange moderne în 31,19 secunde şi 2 mile alergare pe picioroange moderne în 14,22 minute pe teren redus.

Print Friendly, PDF & Email