Un magistrat de la Judecătoria Timişoara, condamnat într-un dosar de prostituţie

Judecator Nicolae Tomus Foto specialaradJudecătorul Aurelian Tomuş, fost magistrat la Judecătoria Timișoara, a fost condamnat, în primă instanţă, de Curtea de Apel Timișoara, în dosarul „Minore pentru VIP-uri”.

 

Judecătorul Aurelian Tomuş, fost magistrat la Judecătoria Timișoara, a fost condamnat, în primă instanţă, de Curtea de Apel Timișoara, în dosarul „Minore pentru VIP-uri”, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, folosire a serviciilor unei persoane exploatate și favorizarea făptuitorului.

În plus, acesta va trebui să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunității, timp de 60 de zile, la una dintre societățile din subordinea Primăriei Timișoara, adică fie la Horticola SA, fie la Piețe SA.

Totodată, i-au fost interzise, pe o perioadă de doi ani, reptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, ca pedeapsă accesorie, după executarea pedepsei.

Pe perioada termenului de supraveghere, Aurelian Tomuş va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Timiș, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Sentinţa nu este, însă, definitivă, putând fi contestată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Aurelian Tomuș a fost judecat într-un dosar instrumentat de DIICOT Timişoara,  alături de alte 15 persoane. Procurorii DIICOT Timişoara au făcut, în iunie 2015, mai multe percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind şi Gino Manzotti, membru al trupei DJ Project, un poliţist şi câţiva lideri ai lumii interlope din Timişoara, acuzaţi că plasau tinere, unele minore, pentru prostituţie.

Reţeaua era condusă de Paul Mânzu, la vila căruia aveau loc întâlnirile. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale, iar dacă, pe viitor, refuzau să se supună, erau ameninţate că înregistrările vor fi trimise părinţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro