Un imobil istoric proprietate a Primăriei Timişoara, de pe str. Ștefan cel Mare, intră în reabilitare

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă că a dat dat ordinul de începere a contractului privind serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului, în vederea realizării de reparații capitale la imobilul nr. 34 de pe str. Ștefan cel Mare.

 

Aceasta prima clădire istorică de apartamente aparținând în totalitate Municipalității timișorene va intra curând în reabilitare. Reprezentanţii Primăriei transmit că lucrările de reabilitare vor respecta caracterul istoric al clădirii şi al întregii zone pentru a-i pune în valoare potenţialul, identitatea şi substanţa originală: „Intervenţiile la faţade și acoperiș vor fi executate unitar, respectându-se arhitectura existentă. Toate elementele de detalii arhitecturale valoroase, inclusiv accesorii existente vor fi restaurate sau refăcute identic pe bază documentară. Cromatica faţadelor va păstra caracterul tradiţional.”

Strada Ștefan cel Mare este, de asemenea, inclusă în proiectul de regenerare a zonei Traian, unde patru piețe și 12 străzi vor fi reabilitate.

Licitația a fost câștigată de firma Bau Proiect SRL, cu o ofertă de 62.500 de lei fără TVA. Firma are la dispoziție şase luni pentru a preda lucrările de proiectare. Asistența tehnică va fi asigurată până la finalizarea lucrărilor de reabilitare.

În proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara se mai află și imobilele istorice de pe aceeași stradă, situate la numerele 30 și 32. Și acestea urmează să fie incluse într-un program de reabilitare.

Print Friendly, PDF & Email