Un fost primar din Timiş, dat în urmărire, prins în timp ce încerca să fugă din ţară

Masina Politie de FrontieraLa scurt timp după ce Curtea de Apel Timişoara i-a condamnat la închisoare, un fost primar din Timiş şi fiica sa au încercat să părăsească ţara.

 

Ieri după-amiază, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad au fost depistaţi, în timp ce încercau să părăsască ţara, doi timişeni, tată şi fiică, pe numele cărora erau emise mandate de arestare, anunţă Poliţia de Frontieră Timiş. Cei doi – Aurică Băran, în vârstă de 53 de ani, fost primar al localităţii Tormac, şi fiica sa, Diana Băran, de 26 de ani – figurau în bazele de date ca fiind daţi în urmărire în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române tot ieri, la scurt timp după pronunţarea de către Curtea de Apel Timişora a unei sentinţe definitive pe numele lor. Aurică şi Diana Băran le-au declarat poliţiştilor de frontieră că nu au ştiut de condamnare.

Aurică şi Diana Băran au fost condamnaţi de Curtea de Apel Timişoara –  care a menţinut sentinţa dată de Tribunalul Timiş, în octombrie 2015 – la şapte ani închisoare, respectiv trei ani. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de tentativă de înşelăciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals în înscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false.

Cei doi au fost predaţi de Poliţia de Frontieră Timiş unei echipe operative a Poliţiei Timiş, care i-a transportat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

Aurică Băran, fost primar PDL în Tormac, a fost trimis în judecată de  DNA Timișoara, alături de fiica sa, Diana Băran, de Dorel Crăciunel, angajat al Primăriei Tormac, și de Vasile Sibinszki, consilier APIA. Procurorii anticorupţie stabiliseră că fostul primar a depus la APIA Deta, pe numele fiicei lui, fără a avea o împuternicire notarială în acest sens, trei cereri de plată, pe anii 2011, 2012 şi 2013. În baza acestor documente false sau conţinând date nereale, a obţinut ilegal fonduri financiare cu titlu de plăți pe suprafaţă, în sumă totală de peste 180.000 de lei. O parte din bani, mai mult de 30.000 de lei, au fost viraţi în contul fiicei sale, Diana Băran.

Print Friendly, PDF & Email