Un fost prefect de Timiş a fost repus în funcţie

De doi ani, Guvernul Ponta a refuzat să pună în aplicare o sentinţă dată în acest sens

Mircea BacalaFostul prefect de Timiş, Mircea Băcală, a fost repus în funcţie, printr-o decizie de miercuri a Guvernului, după ce în 2013 a câştigat un proces intentat Executivului în care cerea revenirea pe post.

 

Guvernul anunţă, printr-un comunicat, că a aprobat, în şedinţa de azi, schimbarea prefectului de Timiş, Eugen Dogariu, cu fostul prefect Mircea Băcală, care a ocupat această funcţie în perioada 2009 – 2012.

Guvernul a pus, astfel, în aplicare o decizie din 2013 a Curţii de Apel Timişoara, prin care Executivul era obligat să emită un act administrativ de repunere în funcţia de prefect de Timiş a lui Mircea Băcală. Acesta dăduse în judecată Guvernul în 2012, după ce a fost schimbat din funcţie, cerând revenirea pe post. În locul lui Mircea Băcală Guvernul Ponta îl numise, în 2012, pe Eugen Dogariu. Începând de azi, a mai decis Executivul, acesta este numit subprefect.

De asemenea, Guvernul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de subprefect de către Zoltán Marossy. Acesta va reveni pe vechea sa funcţie, cea de şef al Serviciului de Achiziţii în cadrul Consiliului Judeţean Timiş.

Print Friendly, PDF & Email