Un experiment literar în memoria artistei timișorene Ioonei Rauschan , la Bookfest

O carte în memoria artistei timișorene Ioonei Rauschan va fi lansată, azi, la Salonul de Carte Bookfest Timișoara.

 

Final la cartea rataților. Un experiment literar în memoria Ioonei Rauschan, volum apărut la Editura Diacritic, va avea lansarea azi, la Bookfest, de la ora 19.

Cartea, coordonată de Brîndușa Armanca (foto), va fi lansată în prezența autoarelor: Olimpia Sârb, Constanța Marcu, Liliana Ardelean, Manolita Dragomir-Filimonescu, Ana Mihaela Adam, Silvia C. Negru, M.A. Christi și Elisabeta Bogățan. Prezintă Cornel Ungureanu, Brîndușa Armanca, Radu Dimeca și Adrian Bodnaru.

Cele nouă autoare, Radu Dimeca și cu mine ne bucură să vă primim cu o carte frumoasă, în amintirea scriitoarei Ioona Rauschan”, spune Brîndușa Armanca.

Citește și: Brânduşa Armanca lansează „Abolirea timpului buimac”

Ioona Rauschan – critic de artă, critic literar, scriitor şi artist plastic, realizator de filme documentare preluate de postul de televiziune Arte – s-a născut în 1955, la Timişoara. A absolvit studii de Filologie la Universitatea de Vest, fiind o voce marcantă a mediului cultural timişorean al anilor ’70 – ’80. În anii ‘80 a fost dramaturg și regizor la Teatrul pentru copii “Merlin” şi a scris pentru revista literară Orizont.

A emigrat în Germania, în 1988, unde, la Düsseldorf, a lucrat ca regizor de film independent și a produs, pentru posturi TV culturale, documentare despre scriitori și artiști plastici germani importanți. A lucrat și ca lector în domeniul mass-media, predând cursuri de regie, scenariu, dramaturgie, și s-a remarcat și ca scriitoare.

A murit în 7 februarie 2010, la 55 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

 

Print Friendly, PDF & Email