Un europarlamentar de Timiş, implicat în realizarea strategiei europene privind diminuarea consumului de alcool

Cristian BusoiParlamentul European încearcă să conştientizeze publicul asupra efectelor nocive generate de consumul excesiv de alcool. Un europarlamentar de Timiş este implicat în realizarea strategiei europene privind diminuarea consumului de alcool .

 

Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a organizat, zilele trecute, împreună cu europarlamentarul irlandez Nessa Childers, o masă rotundă cu tema „Strategia europeană privind reducerea consumului de alcool – Acționează acum!”, menită să furnizeze informaţii care să conştientizeze asupra efectelor nocive generate de consumul excesiv de alcool. La eveniment a participat și comisarul european responsabil de portofoliul sănătății și siguranței alimentare Vytenis Andriukaitis.  

Peste 60 de afecțiuni cronice, inclusiv cancerul, bolile cardiovasculare, bolile hepatice, diferite afecțiuni ale creierului sau depresia, sunt des amintite atunci când vorbim despre consumul excesiv de alcool”, a declarat Cristian Buşoi.

Europarlamentarul român a subliniat că este necesară configurarea unei noi strategii la nivel european pentru combaterea consumului excesiv de alcool, care să îşi propună informarea şi conştientizarea publicului larg asupra potenţialelor efecte dăunătoare ale acestuia: „Avem nevoie de o nouă strategie europeană care să vizeze în primul rând informarea cetățenilor cu privire la riscurile unui consum excesiv, conștientizarea în special în rândul tinerilor a diferențelor dintre un consum moderat și unul excesiv, precum și planuri de acțiune care au în vedere descurajarea consumului de alcool în rândul tinerilor”.

Această masă rotundă organizată a fost primul eveniment din cadrul seriei de manifestări prilejuite de Săptămâna de conștientizare a efectelor consumului excesiv de alcool, desfăşurate în perioada 24 – 28 noiembrie, la care au luat parte reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Comitetului Comisiei Europene pentru politici naționale privind consumul de alcool, ai Asociației Europene privind studiul ficatului, și ai Asociației Europene a pacienților care suferă de boli hepatice.

Print Friendly, PDF & Email