Un elicopter IAR al Armatei Române va ateriza la Timişoara

elicopter-mapn-foto-romania-militarySâmbătă, 22 octombrie, reprezentanţii Brigăzii 18 Infanterie „Banat” vor fi prezenţi la Iulius Mall Timişoara, pentru o serie de evenimente care marchează Ziua Armatei României.

 

Evenimentele debutează cu aterizarea unui elicopter IAR 330, din dotarea Forțelor Armate Române, transmit reprezentanţii Iulius Mall. Toți cei care vor să asiste la sosirea elicopterului sunt invitați mâine, în parcarea mall-ului, la ora 10.

Tot în parcare va putea fi vizitată o expoziție de tehnică de luptă. Militarii le vor prezenta tuturor celor interesați echipamentele de transmisiuni folosite de Armata Română, de-a lungul timpului, în teatrele de operațiuni, precum și armamentul individual standard aflat în dotarea Forțelor Armate Române.

Caricaturile la minut și face painting-ul pentru copii vor fi alte puncte de atracție ale sărbătorii.

De asemenea, transmit organizatorii, cei care își doresc o carieră militară vor putea afla mai multe amănunte despre aceasta de la punctul de informare-documentare, unde va fi prezentată oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

Programul zilei va fi completat de concerte de fanfară și defilarea detașamentelor de militari.

25 octombrie este data la care, în anul 1944, Armata Regală Română elibera ultima localitate românească de sub ocupaţie străină: oraşul Carei.

Print Friendly, PDF & Email