Un elev din Timişoara, multiplu campion olimpic, a câştigat o nouă medalie

Vlad Rochian Foto LibertateaUn elev al Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara, s-a întors acasă cu un nou titlu olimpic. La 17 ani, acesta este multiplu campion olimpic.

 

Vlad Rochian, elev în clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara, a obţinut o medalia de argint la Olimpiada de Informatică Central-Europeană, care a avut loc la Piatra Neamţ, în zilele de 18 – 23 iulie, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Vlad Rochian nu este la primul titlu olimpic, el fiind deținătorul unui palmares impresionant de distincții, obținute la competiții și olimpiade școlare de nivel național și internațional.

În anul școlar 2012 – 2013, pe când era elev în clasa a VIII-a, a obţinut premiul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică, medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică, calificarea în Lotul național restrâns de informatică – juniori și medalia de argint în cadrul unui Turneu Internațional de Informatică desfășurat la Shumen, în Bulgaria.

Apoi, în clasa a IX-a, în anul școlar 2013 – 2014, a obținut medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, o mențiune și o medalie de aur la Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil” și premiul al II-lea în cadrul Concursului Național de Soft „Grigore Moisil”.

În clasa a X-a, în anul şcolar  2014 – 2015, Vlad Rochian a obținut mențiune și medalia de aur în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, s-a calificat în lotul național restrâns de informatică, seniori și a obținut premiul I în cadrul Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”, desfășurat la Iași. Şi tot anul trecut, la Olimpiada Balcanică de Informatică, din 28 iunie – 3 iulie, organizată la Ruse, în Bulgaria, a obţinut medalia de bronz.

Referindu-se la perspectivele realizării sale profesionale viitoare şi nerespingând posibilitatea de a-şi continua pregătirea profesională în România, Vlad Rochian declara pentru TIMPOLIS că, dacă a obţinut rezultate şi a făcut performanţă aici, în România, „atunci înseamnă că se poate. Şi atunci, de ce nu?”.

Acesta spunea, însă, că există numeroase neajunsuri imputabile sistemului de învăţământ românesc, despre care crede că ar putea fi corijate. De vină, aprecia el, este sistemul de învăţământ învechit şi discrepanţele între ceea ce se învaţă în şcoală şi ceea ce se cere ulterior sau ceea ce se dovedeşte a fi util din perspectiva solicitărilor competiţionale.

Print Friendly, PDF & Email