După ce, luna trecută, s-a întors cu aurul de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Un elev din Timişoara a câştigat argintul la Olimpiada Internaţională de Informatică din Taiwan

Andrei HeidelbacherElevii români au cucerit o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, organizată în Taiwan, la Taipei, în perioada 13-20 iulie, informează Ministerul Educaţiei Naţionale. Printre ei se numără şi un elev din Timişoara.

 

Medalia de aur la olimpiadă a fost câştigată de bistriţeanul Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, care este multiplu medaliat internaţional, fiind câştigătorul medaliilor de aur şi la precedentele două ediţii.

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga”, din Timişoara, laureat cu argint şi anul trecut, iar luna trecută, cu medalia de aur, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. Tot argintul i-a revenit, acum, şi lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, din Cluj-Napoca.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorgheelev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

„Aş dori să punctez o reuşită majoră a României la această competiţie: Rareş Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depăşind performanţa realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, Rareş este depăşit de doar cinci concurenţi”, susţine profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică pentru seniori, citat de Mediafax.

La ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică au participat 303 concurenţi din 86 de state.

Print Friendly, PDF & Email