Un elev din Lugoj a câştigat argintul la Olimpiada Balcanică de Informatică

Olimpici romani Radu Szasz si Andrei Heidelbacher Foto Ministerul EducatieiLotul olimpic de informatică al României a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori, care a avut loc la Ankara, în perioada 10 – 17 august. Din acest lot face parte şi un elev din Lugoj.

 

Medalia de aur a fost obţinută de Mihai-Iulian Andreescu, care a absolvit în acest an Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, din Capitală. Cei trei câştigători ai medaliilor de argint, toţi absolvenţi în acest an, sunt Radu Szasz, de la Colegiul Naţional „C. Brediceanu”, din Lugoj, Tudor-Petru Ţiplea, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, din Sighetu Marmaţiei, şi Mihai Gheorghe, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, anunţă Ministerul Educaţiei, citat de Mediafax. Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan şi Dan Pracsiu.

Olimpiada Balcanică de Informatică, ajunsă la a XXII-a ediţie, a reunit 13 echipe din 11 ţări – Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de ţară invitată, iar Turcia, din postura de ţară-gazdă, a avut două echipe în concurs.

Radu Szasz este, anul acesta, la a doua medalie câştigată. În iunie, anunţa Ministerul Educaţiei, acesta se întorsese tot cu bronzul, de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, care a avut loc la Jena, în Germania, în perioada 18 – 23 iunie. Medaliile de aur au fost cucerite, atunci, de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga”, din Timişoara, şi el olimpic de cursă lungă, respectiv Rareş-Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, din Bistriţa. Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, din Cluj-Napoca.

La a XXI-a ediţie a CEOI au participat 38 de concurenţi din zece ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Print Friendly, PDF & Email