Un drapel de mari dimensiuni al Uniunii Europene, desfășurat în centrul Timișoarei

După ce a străbătut ţara şi a ajuns până în inima Europei, la Strasbourg şi Bruxelles, marele steag al Uniunii Europene, marele steag al Uniunii Europene a fost desfăşurat în Piaţa Victoriei, din Timişoara.

 

Steagul a fost adus, miercuri după-amiaza, la Timişoara de doi români din diaspora care au fost întâmpinaţi de zeci de persoane, multe dintre acestea purtând banderole cu inscripţia #rezist sau drapelul României.

Laurenţiu Ştefănescu, unul dintre reprezentanţii Iniţiativei Timişoara, coorganizator al acţiunii Aducem Steagul Înapoi, în cadrul căreia acest steag a ajuns la Timişoara, spune că evenimentul reprezintă o campanie iniţiată de un grup de români din Diaspora, care susţin lupta românilor împotriva corupţiei şi pentru o Justiţie independentă.

Este ideea colegilor noştri din Zürich, Milano şi München de a aduce steagul european prin mai multe capitale şi în România, urmare a unei observaţii pe care au făcut-o ei, dar şi noi toţi, anume că steagul european lipseşte mai nou din cancelaria guvernamentală şi de la toate evenimentele publice pe care guvernul român le are”, a declarat, la Rdaio Timişoara, Laurenţiu Ştefănescu.

Steagul UE, cu o dimensiune de patru pe şapte metri, va fi purtat mai departe spre Bucureşti, unde este programat să ajungă în 6 martie, când va avea loc şi un marş pentru apărarea independenţei Justiţiei.

 

Citeşte şi: Marele steag al UE ajunge la Timişoara

Print Friendly, PDF & Email