Un deputat PMP de Timiş îl întreabă pe premier pe ce criterii a alocat Timişului fonduri după furtuna din 17 septembrie

Deputatul PMP de Timiş Cornel Sămărtinean îi cere, printr-o scrisoare deschisă, premierului Mihai Tudose, să-i comunice pe ce criterii a alocat Guvernul doar 2,24 milioane lei, pentru înlăturarea efectelor produse în Timiş de furtuna din 17 septembrie. O sumă „insuficientă și irelevantă”, care nu concordă cu dimensiunea pagubelor.

 

În ședința de guvern din 21 septembrie, ați aprobat HG 673, prin care au fost alocați peste 36 de milioane lei din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, pentru înlăturarea efectelor produse de calamitate, județului Timiș revenindu-i suma derizorie de 2,24 milioane lei”, menţionează Cornel Sămărtinean în scrisoarea deschisă. Şi le reaminteşte premierului şi Guvernului că, după Bucureşti, Timişoara este oraşului care contribuie cu cei mai mulţi bani la bugetul de stat.

După furtuna din 17 septembrie, bilanţul întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș indica cinci persoane decedate şi 49 de persoane rănite, 93 de locuinţe avariate şi s-au îndepărtat 176 de copaci căzuţi. Doar în Timişoara, pagubele în urma furtunii sunt de 4,3 milioane de lei, după cum anunţa primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Zilele trecute, în urma întrunirii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după o nouă evaluare a situaţiei din teren, şi Prefectura Timiş a solicitat Guvernului o a doua tranşă de despăgubiri, de 5,17 milioane de lei de lei, pentru repararea a 170 de instituţii afectate de furtună.

Print Friendly, PDF & Email