Un deputat P.S.D. de Timiş face apel la continuarea proiectului U.S.L.

Liberalii acuză P.S.D. de ipocrizie

Sorin GrindeanuCu câteva ore înainte ca Delegaţia Permanentă a P.N.L. să se reunească pentru a tranşa, marţi seară, situaţia din U.S.L., un deputat P.S.D. de Timiş face apel la continuarea proiectului numit U.S.L. În replică, P.N.L. acuză P.S.D. de ipocrizie: “Premierul Victor Ponta, deşi spune că vrea să guverneze în continuare alături de P.N.L., îşi dezvăluie deja planurile pentru un Cabinet fără liberali. Am văzut deja care sunt priorităţile noii majorităţi, două exemple fiind legea amnistiei şi votul în cazul lui Vlad Cosma.”

Sorin Grindeanu: „Haideţi să continuăm ceea ce am început”

Într-o declaraţie politică susţinută astăzi în Parlament, deputatul P.S.D. de Timiş Sorin Grindeanu a ţinut să le reamintească colegilor din alianţă că au venit la putere „cu gândul de a schimba România, de a face legi cu care să funcţioneze o democraţie autentică”, susţinând, în plus, că „lucrurile au funcţionat o bună bucată de vreme”. 

Cu toate acestea, declară Sorin Grindeanu, în ultima perioadă, U.S.L. a reuşit performanţa să ne îndepărteze tot mai tare de cel mai important lucru care i-a coalizat în 2011, „acel ţel comun care ne-a adus la guvernare, care ne-a oferit o majoritate incontestabilă şi ne-a dat încrederea a milioane de cetăţeni”.

Parlamentarul social-democrat opinează că membrii U.S.L. au obligaţia să îşi amintească de unde a început şi care era ţinta finală pentru că „ultima perioadă arată foarte clar două posibile direcţii: fie că am uitat ceea ce ne-am propus iniţial, fie că nu ne mai dorim acel lucru – caz care cred eu ca ar fi profund regretabil şi ar aduce prejudicii majore”.

Sorin Grindeanu ţine, totodată, să le reaminteasă membrilor U.S.L. că această structură politică a luat naştere „ca o mişcare împotriva duşmanului comun Băsescu. Traian Băsescu, acel preşedinte jucător – premier deghizat în lider absolut – conducător ilegal al acestei ţări (conform celor peste şapte milioane de oameni care au votat pentru demiterea lui la referendum), ţară care în 2012, prin vot, ne-a oferit nouă încrederea şi care a văzut U.S.L. ca pe salvarea din criza servită de guvernarea portocalie în tandem cu preşedintele.”

Deputatul social-democrat mai spune că principalul slogan al campaniei U.S.L., „Jos Băsescu!”, a venit la pachet cu „un proiect de ţară, cu o strategie democratică, bazată pe stabilitate, creştere economică, întărirea instituţiilor statului, bunăstare, corectitudine şi bun-simţ”.

Acesta şi-a mai invitat colegii din Parlament să nu uite că U.S.L. a pornit ca „alianţă pentru România, pentru români”, subliniind că U.S.L. trebuie să rămână aşa: „Haideţi să rămânem de partea bună a istoriei, să continuăm ceea ce am început, să ne ducem misiunea până la capăt, să nu picăm în capcană”.

Sorin Grindeanu declară că, în ultima perioadă, a constatat că mirajul puterii pare că a şters gradual din orizontul vizual al colegilor săi liberali cel mai important lucru pe care şi l-a propus U.S.L., schimbarea destinului acestei ţări. „Dacă destructurăm ceea ce a funcţionat în ultimii ani ca cea mai serioasă alianţă politică din România, vom avea de pierdut cu toţii, pe toate fronturile. Iar pierderea cea mai mare şi cu consecinţele cele mai grave va fi la capitolul încredere. Înşelarea încrederii se numeşte simplu trădare”, conchide Sorin Grindeanu.

Rămâne de văzut, în seara aceasta, după întâlnirea staff-ului P.N.L., dacă mesajul social-democratului a avut sau nu vreun ecou.

Cristina Pocora: „Degeaba P.S.D.-U.N.P.R.-P.C. spun că vor continua programul USL, priorităţile lor sunt altele”

Cristian Pocora PNLLa puţin timp după aceea, purtătorul de cuvânt al P.N.L., Cristina Pocora, declara că “ideea continuării programului de guvernare al U.S.L. este o diversiune la fel cum a fost şi subiectul numirii lui Klaus Iohannis” şi că afirmaţia că o nouă majoriotate va duce mai departe programul U.S.L. reprezintă “o ipocrizie, o minciună”.

Într-un comunicat transmis marţi de P.N.L., purtătorul de cuvânt al liberalilor îşi exprimă temerea că, deşi premierul Victor Ponta spune că un viitor Guvern fără P.N.L. îşi va asuma în Parlament tot programul USL, o va face doar ca declaraţii în faţa presei pentru că, în realitate, a dovedit deja că are alte priorităţi: „Premierul Victor Ponta, deşi spune că vrea să guverneze în continuare alături de P.N.L., îşi dezvăluie deja planurile pentru un Cabinet fără liberali şi ne anunţă că, la acordarea votului de învestitură al noului Cabinet, va păstra programul U.S.L. Am văzut deja care sunt priorităţile noii majorităţi, două exemple fiind legea amnistiei şi votul în cazul lui Vlad Cosma. În aceste condiţii, afirmaţia că vor duce mai departe programul U.S.L. reprezintă o ipocrizie, o minciună, fiindcă este evident drumul pe care P.S.D. şi aliaţii săi s-au angajat, un drum care nu respectă priorităţile cetăţenilor, ci interesele de grup. Teama noastră este că P.S.D. şi sateliţii săi vor să acapareze toate pârghiile de putere pentru a le folosi în favoarea lor. În atare situaţie, cum vor putea duce mai departe programul U.S.L.?”, declară, citată de Mediafax Cristina Pocora.

Potrivit acesteia, ideea continuării programului de guvernare al U.S.L. este o diversiune la fel cum a fost şi subiectul numirii lui Klaus Iohannis: „În declaraţii, Klaus Iohannis a fost lăudat, apreciat, dar în fapt Victor Ponta nu l-a numit în Cabinet şi a scos P.N.L. de la guvernare. La fel, la nivel declarativ, programul de guvernare va rămâne cel al U.S.L., dar, de fapt, va fi programul de guvernare al U.S.D., cu priorităţi precum legea amnistiei”.

 

Print Friendly, PDF & Email