Un criminolog italian, despre bandele de stradă, la Timişoara

O carte despre bandele de stradă, de la originile acestora la ritualurile de inițiere, scrisă de un socio-criminolog italian, va fi lansată la Timişoara, în prezenţa autorului.

 

Lansarea volumului Bandele de stradă, al socio-criminologului italian Luca Vincenti va avea loc mâine, 6 martie, de la ora 11.30, la Universitatea de Vest din Timișoara, în amfiteatrul A01.

La eveniment, organizat de Departamentul de Asistență Socială din Facultatea de Sociologie și Psihologie de la UVT, va fi prezent şi autorul cărții.

Volumul descrie într-o manieră bine documentată informații referitoare la originile bandelor de stradă, la comportamentul acestora, la ritualurile de inițiere, la tehnicile de recrutare, la luarea în primire a unei arme, la sancțiuniile existente, la ierarhiile după care sunt organizate.

Luca Vincenti a realizat, în perioada 2002-2006, și interviuri înregistrate pe suport audio/video cu persoane care fac parte din bandele de stradă din Italia, element care dă un plus de profesionalism conținutului acestei  lucrări.

Lansarea va fi moderată de directorul Departamentului de Asistență Socială, prof. univ. dr. Cosmin Goian, iar vorbitori vor fi prof. univ. dr. Mihaela Tomiță şi jurnalista Claudia Untaru, de la cotidianul Adevărul.

 

Print Friendly, PDF & Email