Un corp de clădire al Liceului Special “Gheorghe Atanasiu”, reabilitat termic prin PNRR

Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” din Timişoara

Consiliul Județean Timiș a semnat azi un contract de finanțare prin PNRR pentru renovarea energetică a unui corp de clădire al Liceului Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” din Timişoara.

 

Valoarea lucrărilor eligibile este de aproape 2,3 milioane de lei, cu TVA inclus. Acesta va fi a treia clădire de la Liceul Tehnologic Special “Gheorghe Atanasiu” care va fi renovată energetic prin PNRR, transmit reprezentanţii Consiliului Județean Timiș.

Potrivit acestora, renovarea energetică va cuprinde atât măsuri de reabilitare termică a anvelopei, cât și de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice. Vor fi, de asemenea, executate lucrări care prevăd termoizolarea pereților exteriori, a planșeului sub pod și a soclului, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei, precum și modernizarea instalației de încălzire.

Alin Nica, președintele CJ Timiș, spune că asigurarea celor mai bune condiții în unitățile de învățământ este foarte importantă pentru administraţia judeţeană și, de aceea, sunt căutate în permanență noi surse de finanțare. “Ne bucurăm că reușim, prin aceste lucrări, să reducem consumul de energie și emisiile de dioxid de carbon, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice dar și la reducerea riscului la incendiu”, mai spune Alin Nica.

Acesta anunţă că, în perioada următoare, CJ Timiş va semna încă trei contracte prin PNRR.

 

Print Friendly, PDF & Email