Un copil şi-a dat foc ca să le arate părinţilor ce văzuse la un spectacol de circ

AmbulantaUn copil de 13 ani din comuna Balinţ, şi-a dat foc, duminică, suferind arsuri de gradele II şi III la faţă, după ce a vrut să le arate părinţilor săi ce văzuse la un spectacol de circ.

Primarul comunei Balinţ, Dănuţ Craşovana declară, citat de Mediafax, că duminică, după ce a participat la un spectacol de circ care a avut loc la Căminul Cultural din localitate, un copil de 13 ani a vrut să le arate părinţilor ce văzuse la spectacols. El a luat în gură motorină, a aprins un ştiulete de porumb şi a suflat înspre foc, suferind astfel arsuri în zona feţei.

Potrivit primarului, părinţii care au privit neputincioşi întreaga scenă ce s-a derulat cu repeziciune au sunat imediat la numărul de urgenţe 112 şi au chemat ambulanţa, care l-a transportat pe băiat la spitalul din Lugoj.

După ce i-au acordat îngrijiri şi l-au ţinut o noapte sub supreveghere, medicii au decis că nu este cazul să îl interneze. Astfel, ieri după-amiază, copilul a fost dus acasă de către părinţi, care îl vor îngriji la domiciliu. „Copilul are 13 ani, a vrut să facă şi el ca la circ, cu scosul flăcării pe gură şi acum are arsuri de gradele II şi III. S-a făcut anchetă socială de la Primărie şi s-a stabilit că a fost doar o joacă de copil”, a declarat primarul din Balinţ, Dănuţ Craşovan.

Poliţia, sesizată în acest caz chiar de către părinţii copilului, a decis amendarea acestora, cu 200 de lei, pentru nesupravegherea copilului, după cum spune Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului TimişTimiş.

 

Print Friendly, PDF & Email