Un copac fulgerat s-a prăbuşit peste o casă a Muzeului Satului Bănăţean

Casa ucraineana din Muzeul Satului TimisoaraFurtuna produsă în această dimineaţă la Timişoara a provocat pagube la Muzeul Satului Bănăţean, afectând una dintre case.

 

Furtuna produsă în această dimineaţă la Timişoara a provocat pagube la Muzeul Satului Bănăţean. Din fericire, minore, spun reprezentanţii muzeului. Un fulger a lovit unul dintre copaci, care a căzut în apropierea Casei ucrainene. O mică secţiune a gardului şi parţial acoperişul au fost atinse. Pagubele, mai spun reprezentanţii muzeului, vor fi evaluate în perioada imediat următoare.

Potrivit site-ului Muzeului Satului Bănăţean, Casa ucraineană „Repedea” a fost achiziționată de muzeu în anul 2004. Aceasta este construită din lemn, fiind sprijinită pe o fundație de piatră de râu şi de carieră, peste care au fost montate tălpile din bârne groase de brad. Casa are un pridvor deschis din care se intră printr-o ușă în stil local în camera de locuit și în camera de oaspeți. Tinda este loc de depozitare pentru diverse obiecte de uz gospodăresc și alimente.  Acoperișul este mai înalt pentru a facilita scurgerea zăpezii și este clădit pe o șarpantă de lemn, învelitoarea fiind din șindrilă.

Print Friendly, PDF & Email